0229 - 27 84 33

Duurzame Inzetbaarheid en Werkgeluk

De afgelopen maand heb ik (Madelon Spaan) een congres over Duurzame Inzetbaarheid en een symposium over Werkgeluk bezocht ...

Vanuit mijn rol als consultant merk ik dat kandidaten het belangrijk vinden hoe dit thema bij organisaties op de kaart staat en wegen zij dit mee bij hun keuze voor een baan.
Aan de andere kant merk ik dat organisaties en bedrijven Duurzame Inzetbaarheid vaker op de HR-agenda hebben staan en daar ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan.
Recent hebben wij voor een opdrachtgever een consultant Duurzame Inzetbaarheid mogen werven en momenteel werken wij aan een vervolgopdracht voor een Projectmanager Duurzame Inzetbaarheid.

Persoonlijke interesse en meer verdieping in het onderwerp brachten mij bij het congres Duurzame Inzetbaarheid in De Jaarbeurs in Utrecht. Een drukbezocht evenement met allerlei interessante sessies en een beursplein met aanbieders van allerlei trainingen, middelen en adviezen om Duurzame Inzetbaarheid vorm te geven binnen bedrijven. Wat opviel was dat de aanbieders Duurzame inzetbaarheid veelal benaderden vanuit verzuimbeheersing en vitaliteit. Dat kan een begin zijn maar er valt nog zoveel meer onder Duurzame Inzetbaarheid. En juist dat is wat onze kandidaten zo interessant vinden. Talentontwikkeling, Engagement, vrijheid, verantwoordelijkheid, balans in werk en privé. Bewezen is dat aandacht hiervoor, zorgt dat de medewerkers in de organisatie zich verbonden en gerespecteerd voelen, waardoor zij uiteindelijk betere prestaties leveren. Happy People, Happy Customers.

Het bewijs hiervoor kreeg ik tijdens het symposium Werkgeluk Werkt. Georganiseerd door Lieke Bezemer in een mooie kapel in Den Bosch. Lieke heeft drie jaar (wetenschappelijk)onderzoek gedaan naar Werkgeluk en hier een boek over geschreven. In dit boek ontvouwt zij haar theorie aan de hand van een model en onderbouwt zij de theorie met voorbeelden uit de praktijk. Gastsprekers waren een directeur van een groot cateringbedrijf en de HR-directeur van een financiële instelling. Twee verschillende sectoren waar Werkgeluk al geruime tijd een belangrijk onderwerp is en zelfs aan de basis staat van de bedrijfsvoering. Beiden kwamen met prachtige voorbeelden maar ook met cijfers. Een zeer overtuigende bijeenkomst dat Werkgeluk Werkt. In een markt waar het vinden en behouden van goed personeel alsmaar belangrijker wordt, ligt hier een rol voor HR directie en management. Wat mij betreft een positief onderwerp om in 2019 mee aan de slag te gaan!

Boekentip: Werkgeluk Werkt van Lieke Bezemer https://www.managementboek.nl/boek/9789492528353/werkgeluk-werkt-lieke-bezemer?affiliate=6472

Deel deze pagina via

Top